AANDACHT VOOR LEVENSKUNST DOOR FILM & GESPREK

Adaptation

29 november – Hoe we onszelf beleven en de realiteit… Het kan flink met ons aan de haal gaan. Dat zien we in de Amerikaanse komische dramafilm uit 2002, geregisseerd door Spike Jonze, geschreven door Charlie Kaufman en met acteurs Nicolas Cage, Meryl Streep en Tilda Swinton. Judith Budde begeleidt ons met een boeiend verhaal over de ‘psychologie van de ikken’.

Over Adaptation

Hoe we onszelf beleven ten opzichte van de realiteit, kan flink met ons aan de haal gaan. Dat zien we in de Amerikaanse komische dramafilm uit 2002, geregisseerd door Spike Jonze, geschreven door Charlie Kaufman en met acteurs Nicolas Cage, Meryl Streep en Tilda Swinton.

We zijn getuige van de worsteling van Kaufman, een onzekere, in zichzelf gekeerde schrijver die een non-fictieboek over orchideeën moet aanpassen terwijl hij last heeft van een writer’s block.

Adaptation werd geprezen om zijn regie, scenario, humor en de uitvoeringen van Cage, Cooper en Streep. Het won diverse prijzen, waaronder de 60e Golden Globe Award en de BAFTA Award voor best bewerkt scenario.

Judith Budde, oprichter en directeur van Opleidingscentrum het Balkon en de Voice Dialogue Academie, begeleidt ons bij deze film met een boeiende bespreking.

Agenda