Helaas gaat de filmdag van 15 november niet door. We kunnen de veiligheid ten aanzien van corona onvoldoende garanderen. Onze excuses voor het ongemak.


Er stond een prachtig programma gepland. Dat laten we niet verloren gaan! U kunt er dan ook op rekenen dat de filmdag alsnog plaatsvindt op een later moment.  

Hors Normes (FR, 2019)
Spreker: Natasja Twellaar

Trailer Hors Normes

Over de film
Hors Normes is de nieuwe film van de makers van Intouchables. Uit het leven gegrepen en met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Dat zorgt voor humoristische en confronterende situaties en bijzondere vriendschappen.

Over de spreker
Als iedereen standaard zorg blijft leveren binnen kaders en protocollen, maak je geen verschil. Dat is het pleidooi van Natasja Twellaar, die de inleiding verzorgt bij deze film. Natasja Twellaar werkt al ruim 25 jaar in de jeugdhulpverlening. Op dit moment is ze voorzitter van de Jeugdbeschermingstafel in Enschede, recentelijk was ze hoofd Behandeling van Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek.

Ze startte in de jeugdhulpverlening omdat zij zelf een vrij heftige jeugd had en zich afvroeg waarom zij het 'had gered’ terwijl anderen met eenzelfde geschiedenis in de overlevingsstand bleven staan.

Natasja pleit voor échte zorg. Zorg waarin liefde en passie geen besmette woorden zijn. Zorg waarbij niet alleen de jeugdige hulp krijgt, maar ook zijn of haar familie en naasten: volgens Natasja is dat dé belangrijke basis om tot verlichting en oplossingen te komen. Wat voor haar een professional goed maakt, is out of the ordinary denken. En soms dat stapje harder lopen. Juist in deze tijd, waarin de jeugdzorg onder een vergrootglas ligt, draagt zij graag bij aan een genuanceerder beeld van hulpverleners en de opgaves waar zij voor staan.

Natasha

Foto: Natasja Twellaar

De film wordt getoond in Kulturhus Borne.

Meer info in de nieuwsbrief.